Van Nature eerste winkel die “ik ben bio.” tasjes verkoopt.


Tessa Eeftink - 1 mei 2020 - 0 comments

Zaterdag 13 maart zijn wij de eerste samenwerking aangegaan met Rudie Wijnen en Jonny Arnoldi, eigenaren van Van Nature te Nijmegen.
Van Nature is een prachtige biologische speciaalzaak midden in Nijmegen. Nadat Rudie een biologische marktkraam in Nijmegen heeft gehad en tien jaar een winkel in Oss, is hij samen met zijn vriendin Jonny een winkel in Nijmegen en Arnhem begonnen. Door de verkoop van de winkel in Arnhem, in 2014, kwam er ruimte om te investeren in iets nieuws. Dit werd het duurzame warenhuis.

Rudie is begonnen met de MEMO gedachte uit te dragen. Dit houdt in: mens- en milieuvriendelijk ondernemen. Voor de klant betekent dit dus een goed product voor een eerlijke prijs! Het MEMO gedachtegoed was een voorloper van het biologische gedachtegoed, wat ondertussen niet meer weg te denken is.
Hierin, vindt hij, past ook de doorontwikkeling in biologisch in de vorm van de Aanvullende normen zoals deze door de Natuurweide zijn opgesteld.Dit zijn extra eisen waar een biologische melkveehouder aan moet voldoen. Het vereist meer inzet voor de gezondheid en het milieu van mens en dier.
Rudie ontvangt de tasjes van Tessa.
Het doel van Rudie is dat ze goede, gezonde producten aanbieden van biologische kwaliteit. Op deze manier steunen ze gezonde landbouw en streven ernaar de klant tevreden naar huis te laten gaan.

Rudie is in contact gekomen met ik ben bio. op de bio beurs in Zwolle afgelopen januari. Hij was erg gecharmeerd van ik ben bio.. Samen willen we uitdragen dat we trots zijn op biologisch! ik ben bio. is een actieve community waar we met iedereen onze biologische gedachtegoed kunnen delen en verder ontwikkelen naar de toekomst. Momenteel hebben we een website www.ikbenbio.org. Ook zijn we te vinden op de sociale media Facebook en Instagram. Rudie gaat dit mee uitdragen door de verkoop van onze biologisch katoenen tasjes.
Wij zijn super trots op deze samenwerking!